Vaša korpa je trenutno prazna.

Probaj

2 specijaliteta od tunjevine iz konzerve

Sledeća dva recepta sadrže pastu i tunu iz konzerve, ali njihovi rezultati su različiti kao leto i zima. Tuna pomodoro je sos od paradajza koji se servira povrh integralnih pšeničnih špageta

2 paste sa tunom iz konzerve

Sledeća dva recepta sadrže pastu i tunu iz konzerve, ali njihovi rezultati su različiti kao leto i zima. Tuna pomodoro je sos od paradajza koji se servira povrh integralnih pšeničnih špageta, dok drugi recept predstavljaju zapečeni makaroni sa sirom uz brokoli i tunu.

Tuna pomodoro

Ovo jelo je lagano, ukusno i sito i verovatno je najbolja pasta iz ostave ikada. U receptu sa samo toliko malo sastojaka, biće veoma uočljivo ukoliko pokušate da zamenite neki od njih, kao što je recimo tuna u salamuri umesto tune u ulju. Iz ličnog iskustva znamo da ukus nikako neće biti isti.

Sastojci:

  • 250g špageta od integralnog pšeničnog brašna
  • so
  • 2 supene kašike maslinovog ulja (po želji)
  • 2 češnja belog luka, smrvljenog
  • 1/4 kafene kašike mlevene crvene paprike
  • jedna konzerva od oko 450 g paradajz kockica u sosu, nesušenog
  • jedna konzerva tune u ulju od oko 150g
  • sušeni bosiljak, po ukusu

Zagrevajte vodu do ključanja. Posolite vodu i dodajte u nju špagete. Kuvajte ih prema uputstvu sa pakovanja i dobro ih procedite.

U međuvremenu, zagrejte ulje u tiganji na srednje jakoj vatri. (Ukoliko želite ulje tune možete sačuvati kada je budete proceđivali iz konzerve i upotrebite 2 supene kašike tog ulja.)

Dodajte zdrobljeni beli luk i mlevenu crvenu papriku i sotirajte ih minut-dva.

Dodajte paradajz iz konzerve zajedno sa njegovim sokom u lonac, smanjite vatru do srednje jake i pustite ga da se krčka oko 8 minuta, mešajući povremeno. Dodajte proceđenu tunjevinu i kuvajte je dok se ne zagreje, oko 2 minuta. Dodajte izdašnu količinu sušenog bosiljka. Mešajte kako bi se sastojci dobro sjedinili. Poslužite uz špagete od integralnog brašna pšenice.

Makaroni sa tunjevinom i sirom

Nedeljama smo žudeli za tunom. A onda je vreme postalo hladnije i poželeli smo supu od brokolija. Sa obzirom da svi relativno redovno jedemo makaraone sa sirom, neki čak i probaju i razvijaju nove recepte, rodio se novi način kojim će sve ove stvari biti objedinjene. Sos od sira za ove makarone je napravljen od supe iz konzerve.

Sastojci:

  • oko 200 g šupljih makarona, nekuvanih
  • jedna konzerva tune, isceđene (koristili smo 150 g, ali Vi možete i više, ako to želite)
  • oko 180 grama smrznutog brokolija
  • 300 ml supe od čedra ili brokoli-čedar supe
  • 300 g čedara, rendanog ili seckanog
  • 1 kafena kašika Dižon senfa teaspoon Dijon mustard
  • malo više od 1 dl mleka
  • so i biber po ukusu

Zagrejte rernu na 200 stepeni Celziujusa.

Zagrevajte vodu do ključanja. Skuvajte makarone prema uputstvu sa pakovanja. Stavite brokoli u cediljku i sipajte toplu vodu i testeninu preko povrća kako budete cedili vodu.

Ubacite isceđenu testeninu i brokoli nazad u lonac. Umešajte u njih supu iz konzerve, senf, tunjevinu, sir, so, biber i mleko. Dobro promešajte. Sipajte mešavinu u namašćenu posudu za kaserolu. Pecite 15 minuta, po vrhu pospite još malo sira i pecite još nekih 5 minuta.

Article Source: http://EzineArticles.com/8384823