Vaša korpa je trenutno prazna.

Probaj

Recepti smutije koji će Vas zagrejati

Topli smutiji će Vas razmaziti svojom prijatnom toplinom dok će Vaše telo opskrbiti svim vitaminima i mineralima koji su mu potrebni za sjajn početak dana.

Jeste li spremni da iskombinujete najbolje što ova dva sveta pružaju?  

Delikatesni smuti od kakaa, banane i kikiriki putera

Potrebno:

  • 1 šolja mleka
  • 1 banana
  • 1 kašika kikiriki putera
  • 1 kašičica nezaslađenog kakaa u prahu
  • 1/2 kašičice vanila ekstrakta
  • prstohvat soli

Priprema:

Zagrejte mleko u dubljem tiganju. Dodajte sve ostale sastojke u blender ili ekstrakte i pažljivo sipajte toplo mleko. Pokrijte i blendirajte manjom brzinom prvih nekoliko sekundi, potom ubrzajte i blendirajte smuti sve dok ne bude gotov.

 Ukusni smuti od jabuke, badema i cimeta

Potrebno:

  • 2 šolje bademovog mleka
  • 1/4 kašičice cimeta
  • 1/2 kašike običnog javorovog sirupa
  • 1/4 kašičice vanila ekstrakta
  • prstohvat oraščića
  • 1 kašika bademovog putera
  • 1/2 šolje nezaslađenog sosa od jabuka
  • 1 kašika mlevenih semenki lana

Priprema:

Zagrejte bademovo mleko i potom umutite cimet, javorov sirup, vanilin ekstrakt i oraščiće. Sipajte bademovo mleko u ekstraktor ili blender i potom dodajte bademov puter, sos od jabuka i mleveno laneno seme. Blendirajte manjom brzinom prvih nekoliko sekundi, a potom ubrzajte i blendirajte sve dok smuti ne bude dobro sjedinjen.

 Aromatični smuti od bundeve sa začinima

Potrebno:

  • 1/4 šolje ovsene kaše
  • 1/2 šolje vode
  • 1/2 šolje bundeva
  • 1 kašika mlevenih semenki lana
  • 1 šolja toplog mleka
  • Malo cimeta, oraščića, đumbira i karanfilića

Priprema:

Prvo sjedinite ovsenu kašu i vodu, a potom ih prokuvajte nakratko, ali ne do tačke ključanja. Premesite ovsenu kašu u blender ili ekstraktor, dodajte bundevu, začine, mlevene semenke lana i mleko. Prvo blendirajte na manjoj brizni nekoliko sekundi, a potom većom brzinom tako da smuti bude dobro sjedinjen.

Ukoliko je smuti isuviše gust, možete mu dodati malo mleka i ukoliko ga želite slađeg, sipajte malo javorovog sirupa.

 Zavodljivi smuti od jabuke i spanaća

Potrebno:

  • 1/2 limuna
  • 2 šolje vode
  • 3 zelene jabuke
  • 2 šake mladog spanaća
  • komadić svežeg đumbira
  • 1 kašika cimeta

Priprema:

Prvo iscedite sok od ½ limuna i sipajte sok u blender ili ekstraktor i potom dodajte vodu, grubo seckane jabuke, spanać, oljušćeni đumbir i blendirajte to glatke konzistencije. Kada je smuti gotov, sipajte ga u dublji tiganj i zagrejte ga na štednjaku.

 Bogati smuti od čokolade i ovsa

Potrebno:

  • 15g seckane crne čokolade
  • 200ml bademovog mleka
  • 20g ovsa
  • ½ zrelije banane
  • 6 badema
  • 5g čija semenki
  • 20ml hladne vode

Priprema:

Pomešajte crnu čokoladu i bademovo mleko u dubljem tiganji i zagrevajte sve dok se čokolada ne istopli. Sipajte pola smeše u blender ili ekstraktor i dodajte ovas, bananu, bademe, čija semenke i vodu. Blendirajte većom brzinom sve dok ovas i čija semenke ne budu potpuno samleveni. Sipajte smuti u šolju i umešajte u njega preostalo čokoladno mleko.

 Super-zdravi smuti od narandže, šargarepe i đumbira

Potrebno:

  • sok 1 veće narandže
  • 1 kašičica sveže rendanog đumbira
  • 1 veća šargarepa, oprana i grubo seckana
  • sok ½ limuna
  • 1 kašika meda
  • 200ml vode, tek ključale
  • 50ml hladne vode

Priprema:

Pomešajte sok narandže, đumbir, seckanu šargarepu, sok limuna, med, 50 ml hladne vode i malo vrele vode u blenderu ili ekstraktoru. Blendirajte sve dok ne dobijete fin i glatak napitak, potom ga sipajte u šolju i umešajte u njega ostatak vrele vode.

 Dekadentni smuti od čokolade i kokosa

Potrebno:

  • 2 veća parčeta bele čokolade
  • 2 ½ šolje svežeg kokosovog mleka
  • 6 kašika ovsa
  • 1 zrelija banana
  • 20 indijskih oraha
  • 2 kašike pečenih kokosovih pahuljica

Priprema:

Pomešajte čokoladu sa 2 šolje kokosovog mleka u dubljem tiganju i krčkajte sve dok se čokolada ne otopi. Ostavite sa strane, potom dodajte ovas, bananu, indijske orahe, 1 kašiku pečenog kokosa i ½ šolje hladnog kokosovog mleka u blender ili ekstraktor.

Blendirajte većom brzinom oko minuta sve dok se ovas potpuno ne samelje, a potom podelite blendiranu smešu na dve šolje, dodajte im vrelu mešavinu mleka/šokolade i pospite od gore sa pečenih kokosovim pahuljicama.