Recept za čokoladne palačinke
Dođe trenutak u životu kada želimo nekoga da zadivimo svojim kulinarskim umećem, to može biti nova momak, devojka, svekrva koja dolazi na ručak, nenajavljeni gosti... Znamo da je desert kruna svakog obroka i zato sa vama delimo ovaj recept koji uvek izmamljuje osmehe i komplimente u korist osobe koja ga je napravila.
Potrebno je:
Za testo:
- 170 g brašna
- 30 g kakao praha
- 300 ml mleka
- 100 ml vode
- 1 - 2 jajeta
- 1 - 2 kašike ulja
- 1 kašičica šećera
- 1 prstohvat soli
Opciono:
- eurokrem po želji
- plazma keks po želji
- toping od čokolade
- sezonsko voće
- oko 300 ml sladoleda od vanile
Priprema:
- Testo za palačinke najlakše je umutiti mikserom. U činiju stavite jaje, izmiksajte ga, dodajte malo mleka, brašno i kakao.
- Kada sve izmiksate počnite polako da dodajete i ostatak mleka i vodu.
- Kada sve bude umućeno, dodajte ulje, šećer i so.
- U zavisnosti od šporeta, zagrejte ringlu na željenu temperaturu. Stavite Delimano Delicia tiganj da se zagreje.
- Pecite što tanje palačinke sa obe strane.
Za baš baš veeeeelike ljubitelje čokolade:
- Ukoliko ste ze odlučili za punu verziju čokoladnih palačinki, dok su još uvek malo tople namažite ih eurokremom i dodajte mleveni keks, oba po želji.
- Palačinku zatim dva puta presavijte po polovini, treba da ima izgled četvrtine punog kruga.
- Radi boljeg efekta, palačinku stavite na čist i beo tanjir.
- Na kraju kuglu (ili dve) sladoleda od vanile dodajte na širi deo palačinke.
Možete da servirate i uživate!
Dodatni Delimano savet:
- Ukoliko želite da Vam palačinke budu vazdušaste onda koristite gaziranu umesto obične vode.
- Ako na kraju sve prelijete sa malo topinga od čokolade ili topljenom čokoladom, postignućete fantastičan belo-crni kontrast.
- Palačinke možete ukrasiti i sezonskim voćem.