Vaša korpa je trenutno prazna.

Probaj

Recept za čokoladne palačinke

Dođe trenutak u životu kada želimo nekoga da zadivimo svojim kulinarskim umećem, to može biti nova momak, devojka, svekrva koja dolazi na ručak, nenajavljeni gosti... Znamo da je desert kruna svakog obroka i zato sa vama delimo ovaj recept koji uvek izmamljuje osmehe i komplimente u korist osobe koja ga je napravila.

Potrebno je:

Za testo:

  • 170 g brašna
  • 30 g kakao praha
  • 300 ml mleka
  • 100 ml vode
  • 1 - 2 jajeta
  • 1 - 2 kašike ulja
  • 1 kašičica šećera
  • 1 prstohvat soli

Opciono:

  • eurokrem po želji
  • plazma keks po želji
  • toping od čokolade
  • sezonsko voće
  • oko 300 ml sladoleda od vanile

Priprema:

  • Testo za palačinke najlakše je umutiti mikserom. U činiju stavite jaje, izmiksajte ga, dodajte malo mleka, brašno i kakao.
  • Kada sve izmiksate počnite polako da dodajete i ostatak mleka i vodu.
  • Kada sve bude umućeno, dodajte ulje, šećer i so.
  • U zavisnosti od šporeta, zagrejte ringlu na željenu temperaturu. Stavite Delimano Delicia tiganj da se zagreje.
  • Pecite što tanje palačinke sa obe strane.

Za baš baš veeeeelike ljubitelje čokolade:

  • Ukoliko ste ze odlučili za punu verziju čokoladnih palačinki, dok su još uvek malo tople namažite ih eurokremom i dodajte mleveni keks, oba po želji.
  • Palačinku zatim dva puta presavijte po polovini, treba da ima izgled četvrtine punog kruga.
  • Radi boljeg efekta, palačinku stavite na čist i beo tanjir.
  • Na kraju kuglu (ili dve) sladoleda od vanile dodajte na širi deo palačinke.

Možete da servirate i uživate!

Dodatni Delimano savet:

  • Ukoliko želite da Vam palačinke budu vazdušaste onda koristite gaziranu umesto obične vode.
  • Ako na kraju sve prelijete sa malo topinga od čokolade ili topljenom čokoladom, postignućete fantastičan belo-crni kontrast.
  • Palačinke možete ukrasiti i sezonskim voćem.