Vaša korpa je trenutno prazna.

Probaj

Pice za svačiji ukus

Pica je praktično postala nacionalno jelo. Nema mesta koje Vam neće ponuditi ovaj delikates. Ni jedna kupljena pica se pak ne može porediti sa domaćom, onom na koju možete da dodate sastojke koje želite. Saznajte super recepte za super pice!

Ukusne pice

Pica je praktično postala nacionalno jelo. Nema mesta koje Vam neće ponuditi ovaj delikates. Ni jedna kupljena pica se pak ne može porediti sa domaćom, onom na koju možete da dodate sastojke koje želite i volite. Pogledajte neke on naših recepata za picu sa mladim sirom, tunjevinom ili picu u meksičkom stilu.

Pica sa rikotom

Pica sa mladim sirom, gorgonzolom i ćurećom šunkom

Sastojci:

  • Belo pšenično brašno ... 250g
  • Svež kvasac ... 20g
  • Beli šećer ... 1 kafena kašičica
  • So
  • Maslinovo ulje
  • Paradajz sos
  • Origano
  • Ćureće dimljene grudi (šunka)
  • Sir gauda
  • Sir gorgonzola
  • Sir rikota

Priprema:

  1. Stavite brašno u činiju i napravite rupu u sredini. Umrvite kvasac u nju, dodajte malo mlake vode i šećera. Potom testo posepete sa malo brašna.
  2. Pokrijte činiju i ostavite je nekoliko minuta da kvasac pomogne testu da se digne.
  3. Dodajte maslinovo ulje i so. Sipajte onoliko mlake vode koliko je potrebno da dobijete testo dovoljno da se razvuče, a ne previše tvrdo. Ostavite ga da se digne sat vremena.
  4. Razvucite testo.
  5. Pokrite ga sa paradajz sosom, pospite origanom i rasporedite ćureće odreske. Narendajte gaudu, i dodajte kockice gorgonzole. Stavite i nekoliko kašika mladog sira na picu.
  6. Pecite oko 20 minuta na 180° C.

Meksička pica

Recept za meksičku picu sa slaninom, pasuljom, kukuruzom i topljenim sirom.

Sastojci:

  • Belo pšenično brašno ... 250g
  • Svež kvasac ... 20g
  • Beli šećer ... 1 kafena kašičica
  • So
  • Maslinovo ulje ... 2 kašike
  • Paradajz sos
  • Origano
  • Kukuruz u konzervi ... 150g
  • Pasulj u konzervi ... 150g
  • Paprika ... 1 komad
  • Sir gauda
  • Slanina
  • Topljeni sir

Priprema:

  1. Stavite brašno u činiju i napravite rupu u sredini.
  2. Umrvite kvasac i pomešajte ga sa dve kašike mlake vode i malo šećera. Sipajte ovo u rupu i pokrite sa malo brašna.
  3. Pokrijte činiju i ostavite je nekoliko minuta da se kvasac digne.
  4. Zatim dodajte maslinovo ulje i so. Sipajte onoliko mlake vode koliko je potrebno da dobijete lepo testo.
  5. Ostavite testo da se digne oko sat vremena.
  6. Razvucite i oblikujte testo.
  7. Pokrite ga sa paradajz sosom i pospite origanom.
  8. Dodajte pasulj, kukuruz i komadice paprike.
  9. Pospite narendani sir na picu.
  10. Dodajte iseckanu slaninu.
  11. Pecite picu oko 15 minuta, dok ne dobije lepu zlatno-braon boju.
  12. Kad pica bude pečena, dodajte topljeni sir na nju i poslužite je.

Pica sa tunjevinom

Recept za picu sa tunjevinom i paradajzom. 

Sastojci:

  • Svež kvasac ... 20g
  • Voda ... 125ml
  • Belo pšenično brašno ... 300g
  • Maslinovo ulje ... 5 kašika
  • So
  • Svež paradajz ... 600g
  • Konzerva tunjevine ... 300g
  • Bosiljak
  • Paprika
  • So
  • Maslinovo ulje ... 1 kašika

Priprema:

  1. Umrvite kvasac u mlaku vodu i pomešajte ovu smešu sa brašnom, uljem i solju.
  2. Umesite testo dobro i ostavite ga na toplom oko pola sata.
  3. Operite paradajz i isecite ga.
  4. Iscedite tunjevinu i usitnite je. Sačuvajte ulje.
  5. Izmesite, razvijte testo i stavite ga u tepsiju koja je prethodno premazana uljem. Razvijte testo po tepsiji, povedite računa da oblikujete ivice i pecite ga 10 minuta na 200° C.
  6. Pospite po testu ulje iz tunjevine, tunjevinu, paradajz, so i biber.
  7. Pospite na kraju picu sa malo maslinovog ulja i pecite još 15 minuta. Kada je pica gotova pospite po njoj bosiljak.