Čorbe bez kuvanja
Klasične supe i čorbe koje zahtevaju dosta vremena za pripremu, ali postoje i one koje gotovo ne zahtevaju kuvanje, niti dugo vreme pripreme. Predstavljamo Vam 3 sjajne hladne čorbe koje možete poslužiti kao idealno hladno predjelo svojim gostima.
Lepota je u jednostavnosti pripreme
Predstavljamo Vam 3 sjajne čorbe koje možete veoma lako i brzo pripremiti i oduševiti svoje goste.
Čorba od krastavca
Sastojci:
- 500g krastavca
- 2 čena belog luka
- 1/2 l jogurta
- 2 kašike maslinovog ulja
- so
- biber
- nana
Priprema:
- Oljuštite krastavce, iseckajte ih i uklonite semenke. Osušite ih kuhinjskim ubrusom.
- Izmiksajte ih u blenderu sa dva izgnječena čena belog luka, pola litre jogurta i dve kašike maslinovog ulja.
- Začinite solju, biberom i iseckanom svežom nanom.
Čorba od avokada
Sastojci:
- 3 sveža avokada
- 1/2 l bujona od povrća
- sok od 1 limuna
- 2-3 kašike pavlake
- so
- biber
- mirođija
- nana
- peršun
Priprema:
- Ogulite i izgnječite svež avokado i izmiksajte ga sa bujonom od povrća u blenderu.
- Iscedite sok od 1 limuna, dodajte nekoliko kašika pavlake, so, biber i ukoliko želite izgnječen čen belog luka. Dodajte avokadu i dobro promešajte.
- Pospite iseckanom svežom mirođijom, nanom i peršunom.
Gaspaćo
Sastojci:
- 100 g hleba
- 1 kg paradajza
- 1 crni luk
- 1 krastavac
- 1 paprika
- 2 čena belog luka
- so
- biber
- maslinovo ulje
- sirće
Priprema:
- Prelijte hleb hladnom vodom. Ogulite paradajz, luk i krastavac, iseckajte ih i stavite u blender.
- Ocedite višak vode iz hleba i pomešajte sa iseckanom paprikom, belim lukom i izmiksajte.
- Začinite čorbu solju, biberom, maslinovim uljem i sirćetom.
Prijatno i uživajte!