Vaša korpa je trenutno prazna.

Probaj

Čorbe bez kuvanja

Klasične supe i čorbe koje zahtevaju dosta vremena za pripremu, ali postoje i one koje gotovo ne zahtevaju kuvanje, niti dugo vreme pripreme. Predstavljamo Vam 3 sjajne hladne čorbe koje možete poslužiti kao idealno hladno predjelo svojim gostima.

Lepota je u jednostavnosti pripreme

Predstavljamo Vam 3 sjajne čorbe koje možete veoma lako i brzo pripremiti i oduševiti svoje goste.

Čorba od krastavca

Sastojci:

  • 500g krastavca
  • 2 čena belog luka
  • 1/2 l jogurta
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • so
  • biber
  • nana

Priprema:

  • Oljuštite krastavce, iseckajte ih i uklonite semenke. Osušite ih kuhinjskim ubrusom.
  • Izmiksajte ih u blenderu sa dva izgnječena čena belog luka, pola litre jogurta i dve kašike maslinovog ulja.
  • Začinite solju, biberom i iseckanom svežom nanom.

Čorba od avokada

Sastojci:

  • 3 sveža avokada
  • 1/2 l bujona od povrća
  • sok od 1 limuna
  • 2-3 kašike pavlake
  • so
  • biber
  • mirođija
  • nana
  • peršun

Priprema:

  • Ogulite i izgnječite svež avokado i izmiksajte ga sa bujonom od povrća u blenderu.
  • Iscedite sok od 1 limuna, dodajte nekoliko kašika pavlake, so, biber i ukoliko želite izgnječen čen belog luka. Dodajte avokadu i dobro promešajte.
  • Pospite iseckanom svežom mirođijom, nanom i peršunom.

Gaspaćo

Sastojci:

  • 100 g hleba
  • 1 kg paradajza
  • 1 crni luk
  • 1 krastavac
  • 1 paprika
  • 2 čena belog luka
  • so
  • biber
  • maslinovo ulje
  • sirće

Priprema:

  • Prelijte hleb hladnom vodom. Ogulite paradajz, luk i krastavac, iseckajte ih i stavite u blender.
  • Ocedite višak vode iz hleba i pomešajte sa iseckanom paprikom, belim lukom i izmiksajte.
  • Začinite čorbu solju, biberom, maslinovim uljem i sirćetom.

Prijatno i uživajte!