Vaša korpa je trenutno prazna.

Probaj

7 napitaka uz koje Vam nikad nije hladno

Da li naprosto mrzite hladnoću zime? Da li se uvučete ispod toplog ćebeta i ostajete unutra onda kada su temperature veoma niske? Da li obuvate dva para čarapa, gaće dugih nogavica

7 ukusnih zimskih, toplih napitaka

Da li naprosto mrzite hladnoću zime? Da li se uvučete ispod toplog ćebeta i ostajete pod njim onda kada su temperature veoma niske? Da li obuvate dva para čarapa, gaće dugih nogavica i pet slojeva majica i džempera kada baš apsolutno morate da se izvučete iz Vašeg toplog kreveta?

Možda biste trebali da se zagrejete sa ovih 7 ukusnih, zimskih, toplih napitaka…

Kuvano vino

Klasična izbor! Ali klasici ne bi stigli tamo gde jesu da nisu apsolutno fantastični! Ko još nije probao kuvano vino? Lako ga je napraviti, veoma je ukusno i što je najbitnije od svega – veoma efikasno će odagnati hladnoću.

Sve što Vam treba da pripremite ovo ukusno i okrepljujuće zimsko piće je malo cimeta, karanfilića, oraščića, šećera, pomorandžine kore i vino po Vašem izboru. Tradicionalno kuvano vino bi trebalo biti crno, ali se bezbedno možete osloniti i na belo vino, ako Vam više leži. I nemojte se bojati pijenja nekoliko šolja istog, jer dosta njegovog alkohola ispari tokom pripreme.  

Božićni kakao

Topli kakao je još jedan klasik koji će učiniti da Vam bude veoma toplo kada je napolju zaista, zaista hladno. Ali umesto da popijete obični kakao ove godine, napravite nešto posebno od njega dodajući mu malo božićnog duha. Jednostavno dodajte samo malo cimeta ili oraščića u Vaš regularni kakao i na kraju u njega zadenite šećerni štapić kako biste upotpunili njegov božićni ukus sa ovom fantastičnom dekoracijom.

Ukoliko Deda Mraz pije nešto pre nego što pođe na svoj put oko sveta, to je onda definitivno božićni kakao!

Liker od jaja

Ukoliko želite da ozbiljno poterate svoju krv kroz vene tokom hladnih i mračnih zimskim dana, liker od jaja je apsolutno savršen izbor za Vas. Mleko, krem, šećer i ulupana jaja će ovom likeru dati tu prepoznatljivu i penastu teksturu, ali da bi samo iskustvo bilo malo toplije definitivno biste mu trebali dodati malo žestine. Burbon, rum ili rakija su među najtradicionalnijim izborima, ali nemojte se pribojavati eksperimentisanja sa drugim opcijama kako biste pronašli savršeni zimski ukus za sebe.

Topli sajder

Sajder je veoma popularno piće širom sveta. Ali tokom zime, jedini sajder koji će Vas ugrejati je topli sajder. Njegova priprema je veoma jednostavna – sve što Vam treba su malo jabukovog soka, nekoliko štapića cimeta i karanfilići, sipajte tečnost u šolju i ukrasite je na kraju sa nekoliko komadića jabuka kako bi piće izgledalo kao posebno. Jednostavno, ukusno i veoma efikasan lek za zimske nedaće.

Krem čaj

Čaj je očigledno jedan od najpopularnijih toplih napitaka u zimskim mesecima. Ali ukoliko Vam je muka i umorni ste od običnih biljnih ili voćnih čajeva, znamo jedan poseban recept za krem čaj koji će učiniti da brzo zaboravite na hladnoću, sneg i vetar koji su napolju.

Pripremite šolju crnog čaja kao što biste je i inače pripremili. Kada on postane veoma taman posle nekoliko minuta, dodajte malo šećera i nekoliko komadića đumbira i karanfilića. Uklonite začine posle nekoliko minuta i dodajte krem. Uživajte!

Začinjena irska kafa

Bez ikakve sumnje, šolja vrele irske kafe će sigurno učiniti da zaboravite na neprijatnu hladnoću na neko vreme! Sipajte malo crne kafe u Vašu omiljenu šolju i dodajte kafenu kašičicu šećera (braon šećer je najbolji izbor) i nekoliko kapi finog viskija. Nežno nanesite sloj gustog šlaga povrh nje i poprskajte ga sa supenom kašikom cimeta. I to je to – zabavno i ukusno zimsko piće koje će učiniti da Vam bude toplo, udobno i da se osećate sigurno!

Topla čokolada

Kako iko može da proživi zimske mesece bez povremenog gutljaja preukusne tople čokolade. Topla čokolada Vam ne pruža samo mogućnost da se ugrejete, već i da umirite svoje telo i um. Dobra vest je da toplu čokoladu možete pripremiti u bilo koje doba, sa obzirom da priprema zahteva nekoliko minuta. Otopite nekoliko komadića čokolade u tiganju i zagrejte malo mleka u drugoj posudi. Pomešajte ovo dvoje, dodajte šećera po ukusu, sedite ispred prozora i sa veseljem se rugajte zimi koja je napolju. Nazdravlje!